Sinds de oprichting van onze club hebben wij altijd veel aandacht geschonken aan onze jeugdspelers. Je spelplezier wordt gegarandeerd groter naarmate je beter leert badmintonnen. Trainen om leuke wedstrijden te kunnen spelen, naargelang ieders eigen mogelijkheden, dat is onze bedoeling.

Onze spelers worden gemotiveerd om deel te nemen aan diverse jeugdontmoetingen en -tornooien. In de mate van het mogelijke is er een trainer aanwezig. Leren omgaan met winnen of verliezen is immers ook een onderdeel van sport en opvoeding.

Voor meer info over onze jeugdwerking kan je terecht bij Veerle Van Mele (jeugdverantwoordelijke) via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via telefoon (011/78 43 86).

Minibad (6 - 8 jaar)
Vanaf 6 jaar kan je bij BaZo terecht. In deze groep zijn de terreinen kleiner, de netten hangen iets lager, de rackets zijn korter (deze zijn gratis ter beschikking), … en het enthousiasme is dubbel zo groot! We zorgen voor een speelse badmintoninitiatie via een heleboel spelletjes met en zonder racket.

Kids (9 - 12 jaar) en MaxiKids (13-18 jaar)
In deze groep wordt er gespeeld op gewone terreinen en de netten hangen op gebruikelijke hoogte. Er is een trainingsgroep Kids en MaxiKids op dinsdag en een trainingsgroep Kids op zondag.

Niet alleen je leeftijd maar ook je spelniveau bepaalt in welke groep je terecht komt. We houden ook, in de mate van het mogelijke, rekening met de familiale toestand (broer/zus in andere groep).

Onze BaZo-jeugdwerking streeft ernaar kinderen op een sportieve, plezierige en verantwoorde manier de badmintonsport te laten beoefenen. De trainers houden daarom zowel de technische en de tactische vooruitgang in het oog als het samen sporten binnen de groep. Daarom heeft BaZo de Panathlonverklaring ondertekend.