Jeugd

1. Kledij en schoeisel: sportkleding (T-shirt, short en /of training), dus geen jeans of vrijetijdskledij; zaalsportschoenen (zonder zwarte zool, enkel indoor te gebruiken), en de veters moeten gebonden worden. Indien de speler niet in orde is mag hij/zij niet badmintonnen!
2. Je moet water meebrengen in een hersluitbaar flesje of drinkbus. Na de opwarming en voor de wedstrijdjes heb je even de gelegenheid om te drinken. Sporten = zweten = water drinken!
3. Tijdens de trainingen mag je niet kauwen/snoepen, vooral voor de veiligheid (verslik-gevaar!).
4. Er is de mogelijkheid om te douchen na de training. Maak er gerust gebruik van, maar weet dat de douches geen speelterrein zijn. Als hiervan misbruik wordt gemaakt, mag deze speler/speelster niet meer alleen douchen en moet één van de ouders begeleiden.
5. Vroeger vertrekken (vóór 19u of 20u30 op dinsdag of vóór 11u op zondag) kan enkel na toestemming van ouders (bvb. briefje) en trainers.
6. Wij wensen geen onsportief gedrag, scheld- of vechtpartijen. Indien dit gebeurt, kan het bestuur de speler/speelster schorsen voor één of meerdere speeldagen.


Recreanten

1. Bij aankomst stellen we allemaal samen de terreinen op. Blijf niet buiten wachten tot alles is opgesteld. Als op het einde van de avond 3 aangrenzende terreinen onbespeeld zijn, wordt er verwacht dat de leden ook initiatief nemen bij het afbreken.
2. Het kan op een drukke avond al eens gebeuren dat alle terreinen bezet zijn en er mensen aan de kant staan te wachten om te spelen. We vragen aan iedereen om zich sportief te gedragen en maximaal één wedstrijd per keer te spelen en vervolgens het terrein af te staan aan de wachtenden.
3. Kledij: badminton is een sport, dat betekent dat er sportkledij wordt gedragen. Sportschoenen horen daar ook bij. Jeans, topjes en dergelijke worden niet aanvaard. Het niet naleven van deze regel kan tot verwijdering uit de sporthal leiden door de zaalverantwoordelijke.
4. Op verplaatsing wordt verwacht dat de BaZo-leden hun club-T-shirt dragen.


Competitiespelers

1. Van competitiespelers wordt verwacht dat ze met veren shuttles trainen, die ze zelf aankopen.
2. Competitiespelers dienen tijdens competitiewedstrijden hun club-T-shirt te dragen. Dit bevordert de teamspirit en draagt bij aan promotie van de club.
3. Wanneer er dubbel wordt gespeeld met recreanten, mag er onderling worden afgesproken met welk soort shuttle men speelt. Men kan echter niet van een recreant verwachten dat die shuttles met veren aankoopt.
4. Ook competitiespelers trainen en spelen met zaalsportschoenen (zonder zwarte zool, enkel indoor te gebruiken), en dragen sportkledij (jeans, topjes en dergelijke worden niet aanvaard).