Jeugdspelers kunnen deelnemen aan niet-officiële of aan officiële jeugdtornooien. Bij de officiële jeugdtornooien kan je punten verdienen voor de jeugdranking, bij de niet-officiële jeugdtornooien of jeugdontmoetingen kan dit niet.

Elk jaar organiseert BaZo haar eigen (niet-officiële) jeugdontmoeting. Hierbij plaatsen we spelers die ongeveer op een zelfde niveau spelen, samen in een poule, los van geslacht en leeftijd. Zo krijgen alle kinderen veel kans op leuke matches en blijft de motivatie groeien. 

Binnen de provincie Vlaams-Brabant wordt de VVBBC-cup georganiseerd. Die bestaat uit een reeks niet-officiële jeugdtornooien, waarbij de focus ligt op plezier en veel spelen. De wedstrijden worden gespeeld op één voor- of namiddag en volgens leeftijdscategorie. Eerstejaars -11 mogen zowel inschrijven bij Minibad als bij -11. Dit is om de drempel om deel te nemen zo laag mogelijk te houden. Meer info over VVBBC-cup en een overzicht van de wedstrijdkalender vind je hier of bij je trainer/trainster.

Ook in andere provincies zijn er clubs die jaarlijks een jeugdontmoeting organiseren. Je vindt de kalender van de recreatieve (jeugd-)ontmoetingen hier. Hoe je kan inschrijven voor een VVBBC-tornooi, vind je hier. Inschrijven voor andere jeugdontmoetingen doe je meestal via een mail aan de organiserende club. Voor praktische info die je zeker moet weten als je deelneemt, kan je hier terecht.